Täiskuuaeg – hullud nagu mina aktiveeruvad ju.

Parim asjakohane sõnavõtt sel teemal tuli täna Twitterist, Argo Ideonilt: “Taevasse vaadata pole vaja, täiskuu tunneb eksimatult ära lehti lugedes.”

Tuleb välja, et olen vikerforelli fileerimises äärmiselt ebakibe käsi. Kui seda fileed oleks tulnud presenteerida kuskil, oleksin ma häbist maa alla vajunud tõenäoliselt. Õnneks rändas filee tükkidena kõigest lõhehautisesse (on ju ometi okei asendada lõhet forelliga, eks?) mida oli tarvis teha, sest neljapäev on ju kalapäev.

Homseni!

 

6 responses to “Täiskuuaeg – hullud nagu mina aktiveeruvad ju.

 1. +1, et täiskuu ajal on keeruline 🙂 Ma tean, mida te tunnete…

 2. see kalapäev tundus pildi peal nii lahja, ma kujutan ette, et nädalavahetus võiks parem olla.

  • Päriselt ta ei ole sugugi lahja… Ohtra krõbeda peekoniga ikka üle puistata ja täitsa korralik kõhutäis on. Ja piima annab ju ka näiteks koorega asendada, saab veel rammusam;P Kui ainult keegi aitaks kala fileerida, see on ainus tülikas aspekt selle toidu juures, muu käib siuh-vilksti.
   No ja nädalavahetuse tarbeks tegin ma pärast lõhehautist valmis kaerahelbe-ricotta-õunakoogi. 🙂

 3. K.

  Enamus uuringuid kinnitab muidugi vastupidist kui härra Ideon.

  http://skepdic.com/fullmoon.html
  “Numerous studies have tried to find lunar effects. So far, the studies have failed to establish much of interest. Lunar effects that have been found have little or nothing to do with human behavior”

  • ;D Mulle on ka kuskilt kõrvu jäänud, et tegelikult pole uuringud seda tuvastanud, aga ikka on pea igaühel rääkida mingi lugu sellest, et kuidas arstid või politseinikud on ikka täheldanud seda või teist ja kuidas endal on kogemusi täiskuuajal kummaliste sündmustega. Vahest on see siis tõesti vastupidavad müüdid + alateadlik seoste otsimine/loomine? 😛

 4. K.

  No selle arstide jutu koha olen ma kuulnud sellist seletust:

  Kiire öö, palju tööd. Arstile meenub täiskuumüüt ja lausub – “Tea, kas täna täiskuu, et nii palju tööd?”

  Juhul kui on täiskuu juhuslikult, siis aju jätab selle müüdikinnituse meelde (sest toimub kolleegidega arutelu, et – jaa, on küll. ja meenuvad kõik varasemad ööd kui palju tööd ja tõdetakse veelkord, et täiskuuga on ikka palju rohkem tööd), kui aga ei ole, siis lihtsalt jätkatakse tööd, vahejuhtum unustatakse ja ongi kõik.

  Aga võib-olla ma ka eksin.

Tell me about it :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: