Illuminate my night

Vahepeal on jälle päris palju lumesulamisvett jõgedesse voolanud. Ja üldse pole ma leidnud mahti rääkida sellest, kuidas ma “orienteerumas käisin” ehk sibasin neljapäevaku 6,3 km raja minu silmis profiorienteeruja – Erkki sabas läbi niimoodi, et kaart oli küll (tihti isegi õigetpidi!) käes, ent kompass ei käinud kordagi taskust väljas. Nii võiks teinekordki “orienteeruda”! Kuigi ka ise võiks selle va kaardi/tingmärkide lugemise ja kompassi kasutamise kunsti selgeks õppida. Kokku läbisime lõpuks Vääna-Jõesuu mereäärsetes metsades u. 7,2 km ja aega läks, kui ma ei eksi, umbes 1:19. Ütleme nii, et n-ö käsi sai orienteerumises siiski valgeks… ja jalg märjaks, kui kraavi ületades poolest säärest paremat jalga pidi kraavi libisesin. Teadjad räägivad, et see käivat asja juurde. 🙂

Õnnestus paar korda vahepeal teha klassikaliselt maitsvat Tosca kooki pohladega ja avastada uus lemmik rabarberikookide seas (Rimis on suured-pikad rabarberid juba täitsa müügil ka!). Uusim hitt soolaste toitude seas on karulaugu-basiilikupestoga kuskuss, mille juurde sobib vabalt ka vaid feta-hapukoore-kurgisalat, aga toekamaks õhtusöögiks võib sinna lisada üsna nobedalt valmivad sojakastme-meemarinaadis natuke hänginud (ahjus) grillitud broilerifileed.

Hääleseades tegime me täna rohkem trenni kui hääleseadet, aga kätekõverdused on suvevormiks ju abiks ikka. 😉 Ja tänu neile kätekõverdustele õnnestus mul (vähemalt õpetaja väitel) saada kätte mingi ‘mi’, mis olevat tertsi võrra kõrgemal kui see mida seni laulnud olen. Ehk kokkuvõttes võib öelda, et olen nõrk. Tugiaparaati ise piisavalt pingutada ei jaksa/oska, aga läbi füüsilise pingutuse (nagu näiteks kätekõverdused või selili istessetõusud) – pingestuvad kõhulihased n-ö loomulikult ja toestavad diafragmat. Või umbes kuidagi nii. Ühesõnaga kätekõverdustes maast eemale tõugates tuleb ilus hääl, aga püsti seistes ja ise kõhulihaseid pingutades tuleb hoopis ebastabiilsem ja nõrgem hääl. Aga põnev on endiselt. Vägagi. Ja mul on parim ja toredaim õpetaja ju ka! 😉 Hääleseadetrenni peale läksin ja sörk-trennisin Harkus veidi üle 9 kilomeetri umbes 1:02-ga.

Homme õhtul loodan Club Privés “Comedy Estonia” raames koos Katiga jätku kõhulihaste trennile. Suvi tuleb peale… 🙂

Tell me about it :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: